Even op adem komen

Voor wie?
Heeft u behoefte aan rust en wilt u even uit de dagelijkse sleur?
Bent u in de laatste fase van herstel van een burnout, ziekte of operatie?

Dan biedt praktijk aMareTerra u een heerlijke plek om nieuwe krachten op te doen.
In een omgeving van rust en ruimte kunt u op verschillende manieren werken aan de volgende stap in uw herstelproces.

U wordt opgenomen in huiselijke kring. Dit betekent dat u bij mij thuis verblijft, u alleen of samen met een andere gast. U hebt een eigen kamer met douche en toilet tot uw beschikking. Verder worden de maaltijden verzorgd, deze zijn merendeels vegetarisch, maar hiervan kan worden afgeweken. Uw verblijf kan variren van n week tot zes weken.

Tijdens uw verblijf bent u in professionele handen. Ik ben natuurgeneeskundige en yogadocente. Verder heb ik 15 jaar reguliere ervaring in het ziekenhuis. Ik ben geen psychotherapeut. Mijn ondersteuning bestaat vooral uit praktische zorg en aandacht, aangevuld met behandelingen. De genezende werking van de natuur doet de rest.


Wat bied ik u?
U wordt iedere week gemasseerd en ik geef u drie keer per week yoga- en ademoefeningen. Verder kunt u iedere week een keer gebruik maken van de sauna of het massagebad. Ook Kneipp watertherapie behoort tot de behandelmogelijkheden. Al deze voorzieningen zijn in huis aanwezig.
Er is gelegenheid om te ontspannen met muziek, te schilderen of te tekenen. U kunt ook in de tuin werken of licht huishoudelijk werk doen. Ik kan u ondersteunen bij het ontwikkelen van een voor u stimulerend en ondersteunend programma.

Intake

Als u belangstelling heeft voor een rust- of herstelkuur, kunt u een afspraak maken voor een intake gesprek 70 euro. Allereerst neem ik een natuurgeneeskundig consult af. Dit betekent dat ik u uitgebreid zal vragen naar uw ziektegeschiedenis. Tevens breng ik uw huidige lichamelijke conditie in kaart.
Vervolgens bespreken we uw wensen en de behandelmogelijkheden. Op basis van de intake kan worden beoordeeld of een verblijf in aMareTerra uw (lichamelijk) welbevinden zal verbeteren.

Bij het natuurgeneeskundig consult maak ik gebruik van iriscopie. Daarbij kijk ik door een microscoop in uw oog en onderzoek zo uw algemene lichamelijke aanleg en de zwakke plekken daarin. Tenslotte werk ik met Levend Bloed-Analyse. Door uw bloed te bekijken onder de microscoop kan ik zien hoe vitaal uw cellen zijn en of u verzwakt bent door eventuele bacterin, parasieten en schimmels.
Zie meer daarover onder "geneeskundige praktijk' op deze web-site.
AVOND AAN ZEE

Voor mijn vader

Het strand was vast gevoegd en glad
en smalle golven sloegen om,
uit duizend smalle. Witte monden
zacht prevelend en dan weer stom.
De zee keek op, alsof ze bad.
Toen heb ik u teruggevonden.

O grote, oude grijze zee.
In rusteloosheid zoveel rust.
En stem uit duizend kelen
Sprekende tot de smalle kust;
Eenheid uit zoveel tegendelen.
Mijn oude liefde, mijn oud vertrouwen
Zo groot, haast niet uit te houden,
Ouder dan voor mijn grote lief
Ik zag voor t eerst weer de hemel:
Hoe die zich rustende verhief.

Uit: De vogel phoenix, M. Vasalis