In de Natuurgeneeskunde staat het zelfgenezend vermogen centraal. Dit is de innerlijke geneeskracht, die we allemaal hebben meegekregen. Door een natuurgeneeskundige behandeling stimuleren we dit zelfgenezend vermogen zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied.
Als u last heeft van…
• slechte spijsvertering
• hoge bloeddruk
• benauwdheid
• de overgang
• vermoeidheid
• huidklachten
• reumatische klachten
of…
Waneer…
• u preventief aan uw gezondheid wilt werken
• u zelf actief betrokken wilt zijn bij uw genezingsproces
• u de voorkeur geeft aan natuurlijke geneesmiddelen boven chemische
• u geďnteresseerd bent in het reinigen van uw lichaam
U kunt bij mij terecht voor een:
Natuurgeneeskundig consult
Iriscopie en
Levend Bloed-Analyse
Het eerste consult zal bestaan uit het afnemen van een uitgebreide anamnese of ziektegeschiedenis. Deze informatie geeft mij de mogelijkheid om de cliënt in zijn of haar totaliteit te behandelen. Tijdens dit gesprek zal ik u een behandelplan voorleggen.
Iriscopie

Iriscopie is een diagnosevorm en geen therapie of behandelwijze. Met behulp van een microscoop kijk ik naar het gekleurde deel van het oog en onderzoek de algemene lichamelijke aanleg en de zwakke systemen daarin. Een aanleg voor bijvoorbeeld suikerziekte of reuma is goed in de iris waar te nemen.
Levend Bloed-Analyse

Het bloed circuleert door het gehele lichaam en staat zo in verbinding met alle organen. Door het bloed te testen op de aanwezigheid van micro-organismen kan inzicht in de gehele fysiologie worden verkregen.

Enkele druppels bloed geven met behulp van de microscoop directe informatie over de toestand van de cliënt.
Levend Bloed-Analyse kan inzicht geven over de vitaliteit van de rode en witte bloedcellen, ontstekings- en stollingsprocessen, de aanwezigheid van bacteriën, parasieten en schimmels. Reactie van het lichaam kan tevens inzicht geven over bepaalde voeding en medicijngebruik.
De behandeling kan bestaan uit:
Massage

Een massage werkt helend op lichaam en geest.

Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken zoals voetreflexologie, intuďtieve, ayurvedische en klassieke massage.
Hydrotherapie

Sebastiaan Kneipp is de grondlegger van de hydrotherapie, hij heeft vele hydro- ofwel watertherapieën gebruikt. In mijn praktijk werk ik met wisselbaden en afgietingen. In de hydrotherapie wordt heel specifiek met warm- en koud water prikkels gewerkt om doelbewust bepaalde effecten te bereiken. Koud waterprikkels stimuleren o.a. de bloeddruk, polsfrequentie en werken ontstekingsremmend. Warm waterprikkels zorgen voor stijging hartfrequentie, betere doorbloeding, verhogen de stofwisseling, tonusregulatie etc.
Voedingsadvies

Het belang van gezonde voeding is bij iedereen bekend. Indien u aanleg heeft voor een bepaalde ziekte kunt u deze door een dieet voorkomen. Ik werk met het zuur-base dieet. Dit is een eiwitarm dieet dat reinigend werkt en waarin veel vitamines, mineralen en vezels voorkomen.

Kruidentherapie

Kruiden zijn op vele manieren te gebruiken, zowel in- als uitwendig. Ik adviseer theeën, kruiden-druppels en tabletten om bijvoorbeeld het lichaam te ontzuren, bepaalde organen te versterken en/of het zenuwstelsel tot rust te brengen.

Bachremedies

De basis van een Bachremedie bestaat uit 38 geselecteerde bloesems. Een combinatie van deze bloesems hebben een goede werking bij emotionele klachten zoals angst, verdriet, onzekerheid en overbezorgdheid.