Lezingen

In 2018 zijn de volgende lezingen gepland
(klik op de link voor details of scrol naar beneden):



terug


LEZING 18 MEI 2018

Door Marc Siepman

A L L E    K L E I N E    B E E S T J E S    H E L P E N

brandnetel

Marc Siepman vertaalde twee boeken over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015). Hij geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen zijn cursus humisme. Humisme is leven met inachtneming van alles wat ondergronds leeft.

In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriŽn, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit.

In anderhalf uur vertelt Marc wat ze met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen.


www.humisme.nl

Wanneer: vrijdag 18 mei 2018
Plaats: Noordwijk Buiten
Leeweg 14, 2203 Noordwijk
Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Kosten: 7,00 euro - inclusief koffie, thee en koek
Maximaal: 60 deelnemers

Aanmelden bij:
Ria Hogervorst
Lijsterbesstraat 15
2191 BW De Zilk
of telefonisch 0252 52 12 95
of via een mailtje: info@amareterra.nl



terug


LEZING 1 JUNI 2018

Door Christian Weij

Schrijver van het boek " V E R R O T     L E K K E R "

verrot lekker

Christian Weij is een FoodDesigner die zich bezig houdt met het ontwikkelen van duurzame en gezonde foodconcepten, maar ook gewoon graag een heerlijke maaltijd voor mensen kookt.

Hij is nieuwsgierig en gaat graag buiten de gebaande paden. Dit heeft er toe geleid dat hij gespecialiseerd is in het gebruik van producten uit de natuur en het fermenteren van alles wat maar eetbaar is. Hij bracht in 2015 het eerste Nederlandse boek over fermenteren (Verrot lekker) uit, wat direct een bestseller werd. Door zijn boek kwam hij in contact met microbiologen en medische wetenschappers die onderzoek doen naar bacteriŽn en gezondheid. De kennis die hij daarbij opgedaan heeft, komt in zijn nieuwe boek 'Verrot gezond' die in het najaar zal uitkomen.

Op 1 juni geeft hij een lezing waarin hij zal ingaan op het ontstaan van deze oeroude conserveringstechniek, welke bacteriŽn er verantwoordelijk zijn, wat ze allemaal doen met ons eten, hoe je dit kunt gebruiken in de keuken en wat het voor onze gezondheid betekent.

Wanneer: vrijdag 1 juni 2018
Plaats: Noordwijk Buiten
Leeweg 14, 2203 Noordwijk
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: 7,00 euro - inclusief koffie, thee en koek
Maximaal: 60 deelnemers

Aanmelden bij:
Ria Hogervorst
Lijsterbesstraat 15
2191 BW De Zilk
of telefonisch 0252 52 12 95
of via een mailtje: info@amareterra.nl



terug